FBTO zorgverzekeringen brengt de huisarts bij je thuis. Hebben ze een vooruitziende blik gehad betreffende het ‘tientje voor huisartsenbezoek’ wat waarschijnlijk de komende jaren weer ingevoerd gaat worden of was het gewoon een schot in de roos van de Friese zorgverzekeraar? Echt ertoe doen doet het niet want het feit dat de nieuwe gratis app van FBTO een heel handig iets is staat als een paal boven water. We verwachten dat de app het de verzekeraar in het landelijke zorgverzekering vergelijk dan ook geen windeieren zal leggen.

De Dokter op Zak-app van FBTO is alleen te gebruiken voor mensen met een zorgverzekering bij FBTO. Het systeem lijkt op het inmiddels overbekende WhatsApp, met dit verschil dat er als extra een videofunctie aan gekoppeld is en je tevens foto’s kan versturen. Voor kleine klachten zoals een vreemdsoortige huisuitslag, een insectenbeet of de uitleg van de medicament hoef je dus geen afspraak meer te maken bij de huisarts, maar kan je direct terecht.

Achter de chatfunctie zit een team van medische deskundigen van het zorginnovatiebedrijf Medicinfo. Deze organisatie werkt al reeds geruime tijd voor meerdere huisartsenposten en ziekenhuizen in ons land. Ze staan bekend om hun uitgebreide netwerk van verpleegkundigen, artsen en specialisten. De Dokter op Zak is zeven dagen per week bereikbaar: op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

Denk je erover een zorgverzekering voor 2016 af te sluiten bij FBTO alleen al voor de app maar twijfel je omdat je niet weet of het wel safe is. FBTO heeft zelf, zo laten zij weten, niets van doen met de informatie je je via de app deelt. Alle gegevens die je aan de hulpverlener verstrekt blijven strikt privé. Je hebt zelf de keus de chat te bewaren of hem te deleten. Het is ook niet zo dat via de app gedeelde info van invloed zou kunnen zijn op bijvoorbeeld de acceptatie voor een aanvullende zorgverzekering.

Als vergelijkingssite denken wij van ikvergelijk.nu dat FBTO met deze app zich zo een extra pluspunt heeft toebedeeld in het zorgverzekering vergelijk voor 2016. Zeker wanneer jij iemand bent die een drukke baan heeft en tussendoor moeilijk weg kan. Je kan eens een hoestje hebben dat maar niet over wil gaan of een pijn in je schouder waarvan je twijfelt of het nou ernstig is of niet. De medewerkers van Medicinfo kunnen je dan net die tip geven waarmee je ervan af komt of je aanraden er toch even naar te laten kijken. De app is dus een prima middel om na te checken of een bezoek aan de huisarts nu wel echt nodig is of niet.

De Dokter op Zak-app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Na de installatie beveilig je heel simpel de app met een pincode zodat niemand anders dan jij toegang hebt tot jouw persoonlijke medische gegevens.

Bron: Nu.nl