Vanaf 2019 verhoogt zorgverzekeraar CZ de maandelijkse zorgpremies. Met deze verhoging worden de stijgende zorgkosten gedekt. Dit jaar verhoogde de zorgverzekeraar de zorgpremies al met drie procent.

Volgens CZ zijn de echte zorgkosten veel hoger dan de premie die klanten maandelijks voor de zorgverzekering betalen. Al een aantal jaar vult het bedrijf de tekorten aan met reserves. In 2017 leed CZ een verlies van 140 miljoen euro.

Overreserves

Voor de zorgpremies van 2018 had de zorgverzekeraar 259 miljoen euro gereserveerd. Dit bedrag kwam uit de overreserves en hiermee kan CZ een premie aanbieden die onder de kostprijs ligt van zes euro per maand.

De zorgverzekeraar laat weten dat er een creatievere kijk nodig is op het kostenbeheer. De verzekeraar verwijst hier onder meer naar het verband tussen gezondheid en de economische status. Volgens de bestuursvoorzitter wordt het totale bestaan, inclusief de gezondheid, van mensen verbeterd als ze worden geholpen bij het krijgen van de regie over hun eigen leven, onder meer met schuldhulp. De zorgverzekeraar put hier uit eigen ervaring op het gebied van het debiteurenbeleid.

Drie basisverzekeringen

CZ biedt drie basisverzekeringen aan. Dit zijn:

  • Zorgbewustpolis
  • Zorg-op-maatpolis
  • Zorgkeuzepolis

Alle drie deze basiszorgverzekeringen bieden een volledige vergoeding bij 45.000 gecontracteerde zorgverleners.

Zorgbewustpolis

Bij deze basisverzekering vergoedt CZ bij zorgverleners zonder contract 70 procent van je nota tot 70 procent van het afgesproken tarief met gecontracteerde zorgverleners.

Zorg-op-maatpolis

Bij niet-gecontracteerde zorgverleners vergoedt de zorgverzekeraar 75 procent van de nota tot 75 procent van het tarief dat is afgesproken met gecontracteerde zorgverleners.

Zorgkeuzepolis

Bij de zorgkeuzepolis vergoedt CZ altijd je nota. Ook als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Wel moet het bedrag dat de niet-gecontracteerde zorgverlener vraagt, redelijk zijn.

Interesse in een CZ-zorgverzekering?

Heb je interesse in een CZ-zorgverzekering? Met behulp van de zorgverzekering 2019 vergelijker kom je meer te weten over de basisverzekering van CZ en vergelijk je deze eenvoudig met die van andere zorgverzekeraars.

Bron: Telegraaf.nl