Misschien herken je dit wel: je bent met een ziekte of blessure naar het ziekenhuis of naar je huisarts geweest, komt thuis en vraagt je dan pas af wat de dokter nou eigenlijk heeft gezegd. Je hebt een hoop medische termen gehoord, misschien een recept of advies meegekregen, maar wat er nou eigenlijk precies aan de hand is, dat weet je niet. Je kunt dit voorkomen door drie gerichte vragen te stellen.

Drie goede vragen

De Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten hebben samen het initiatief genomen om een methode te vinden, waardoor patiënten er zelf voor kunnen zorgen dat ze goed ingelicht worden over hun ziekte of aandoening. Dit resulteerde in de drie goede vragen:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voordelen en de nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

De initiatiefnemers willen ook dat ziekenhuizen en andere zorginstellingen van deze drie vragen uitgaan in hun communicatie met de patiënt, en steeds meer ziekenhuizen doen dat ook.

Rest nog de vierde goede vraag: wat kost dat?

Als je eenmaal goed voorgelicht bent over wat er met je aan de hand is en wat daaraan gedaan kan worden, komt al snel de vraag naar voren: wat kost dat en kan ik dat betalen? Het antwoord op deze vierde goede vraag hangt sterk af van de zorgverzekering waarvoor je gekozen hebt. Heb je een aanvullende verzekering naast het basispakket, of extra modules? Welke kosten worden daardoor gedekt? Moet ik een eigen bijdrage betalen? Allemaal vragen die duidelijk maken dat het belangrijk is te kiezen voor de zorgverzekering die bij je past.

Je zorgverzekering vergelijken met die van andere zorgverzekeraars in Nederland kan via Ikvergelijk.nu. Daar vind je de verzekeringen van alle aanbieders, inclusief hun aanvullende pakketten en de koste daarvan. Zo kies je eenvoudig voor de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw situatie.

Bron: 3goedevragen.nl