Net als elk jaar krijgt ook in 2015 iedereen zes weken de tijd zijn zorgverzekering te vergelijken met een van de ander zorgverzekeraars in Nederland. In die periode, die van half november tot einde december duurt, heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Op Prinsjesdag is duidelijk geworden dat de zorgverzekeraars in Nederland dit jaar miljarden euro’s aan overreserves hebben Dit is goed nieuws want ze hebben besloten deze bedragen te gebruiken om de zorgverzekeringen van 2016 te drukken. Omdat niet elke zorgverzekeraar een even grote buffer heeft gaan de premieverschillen sterker naar voren komen dan ooit tevoren. Dat beloofd leuke ontwikkelingen voor het zorgverzekering vergelijken voor 2016. Op ikvergelijk.nu vind je een compleet zorgverzekeraars overzicht en handige tools om binnen enkele minuten je zorgverzekering te vergelijken zodat je gegarandeerd de voor jou goedkoopste zorgverzekering kan scoren.

Zorgverzekering vergelijken werpt vruchten af
Dat toch ook weer je zorgverzekering vergelijken voor 2016 vruchten af kan werpen blijkt uit de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015 van de Nationale Zorgautoriteit, de NZA. Afgelopen jaar hebben 1,2 miljoen verzekerden, nadat ze hun zorgverzekering onder de loep genomen hadden, de overstap gemaakt naar een andere verzekeraar. In totaal hebben die 1,2 miljoen mensen 69 miljoen euro bespaart op hun verzekeringskosten Per persoon komt dat op een bedrag van 56 euro. Interessant als je bedenkt dat je door simpelweg het uittrekken van een paar minuten en enkele klikken je een stuk goedkoper uit kan zijn. Zelfs minister-president Mark Rutte sprak, op een relatiedag van Zorgverzekeraars Nederland, zijn verbazing uit over het lage aantal mensen dat er daadwerkelijk eventjes tijd voor neemt om de zorgverzekeringen onderling te vergelijken.

Uit een onderzoek dat Zorgwijzer.nl nog niet zo lang geleden hield onder 1143 deelnemers komt naar voren dat dit jaar 8,4% van de verzekerden van plan is zijn zorgverzekering te vergelijken voor 2016. Dat zou een stijging van bijna 200.000 mensen zijn die besluiten met hun zorgverzekering over te stappen. Met de cijfers van vorig jaar in het achterhoofd en het bekend gemaakte budgetoverschot dat de zorgverzekeraars van Nederland hebben kunnen wij van ikvergelijk.nu niet anders dan met klem adviseren toch vooral de zorgverzekeringen 2016 onderling goed tegen elkaar af te wegen. Laten redenen als; de dekking bevalt me wel of zit al zo lang bij deze verzekeraar niet de doorslag geven om de zorgverzekeringen 2016 niet onderling te vergelijken. Uit een ander onderzoek van Zorgwijzer.nl, eerder dit jaar en opgemaakt naar 3500 klantbeoordelingen is namelijk gebleken dat er geen verband bestaat tussen de hoogte van de zorgpremie en de klanttevredenheid. Klanten die van te voren hun zorgverzekering vergelijken en bewust voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen geven zelfs vaker hun zorgverzekeraar een hoger cijfer dan mensen die een duurder zorgpakket hebben.

Premieverschillen in zorgverzekering
Bij iedere maatschappij is het basispakket eender. Toch kunnen de premies onderling enorm verschillen en levert je zorgverzekering vergelijken je meer op dan je denkt. Net zoals het ook weer in de basis zorgverzekeringen van 2016 zal zijn, wordt de inhoud van het basispakket door de overheid samengesteld. Hoogstens kan er onderscheid zijn in aanvullende voorwaarden, zoals het aantal gecontracteerde ziekenhuizen of een lager vergoedingspercentage. Toch en dat zie je pas echt goed wanneer je ons zorgverzekeraars overzicht raadpleegt, liggen de zorgpremies bij de verschillende zorgpolissen soms wel 20 euro per maand uit elkaar. Over een heel jaar genomen maakt dat 240 euro. Reden te meer om dit jaar zeer zeker je zorgverzekering te vergelijken voor 2016.

Zorgverzekeraars Nederland
Ons land heeft in totaal negen grote zorgverzekeraars die meerdere merknamen hebben. Misschien is het goed hier kijk op te hebben voordat je de onderlinge zorgverzekeringen voor 2016 gaat vergelijken. De grootste vier concerns zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Met recht ‘grote vier’ te noemen want maar liefst bijna 90% van de bevolking is verzekerd bij deze vier. Na de vier komen in het verzekeraars overzicht op volgorde van grootte: ONVZ, ENO, ASR en Zorg en Zekerheid. Alle andere namen van zorgaanbieders, die je meeneemt in het zorgverzekering vergelijk 2016, zijn labels van een van de grote negen.

Belangrijk: zorgverzekering vergelijken 2016
Waarom is nou juist nu je zorgverzekering voor 2016 vergelijken zo belangrijk? Aan de ene kant is er op Prinsjesdag medegedeeld dat de zorgverzekeraars een buffer hebben opgebouwd en dit gebruikt kan worden om de premies te drukken. Aan de andere kan is er in diezelfde speech bekend gemaakt dat de zorgpremie volgend jaar omhoog gaat en ook het eigen risico hoger wordt. Om na een dergelijke tegenstrijdige verklaring nog de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 te pakken te krijgen kan je niet anders dan met behulp van een site als ikvergelijk.nu een eind maken aan het onderwerp zorgverzekering. Om de verwarring nog groter te maken heeft het kabinet besloten dat er na jaren van bezuinigen nu eindelijk weer eens geld vrij komt voor (ouderen) zorg en pgb’ers. Dus ook voor de ouderen is het momenteel zeer interessant een zorgverzekering vergelijk voor 2016 te maken.

De goedkoopste zorgverzekering 2016 vind je via ikvergelijk.nu
De vergelijkingssite voor jouw zorgverzekering 2016. Je hebt het hierboven kunnen lezen; tot wel 240 euro per jaar alleen al op het basispakket kan je besparen door simpelweg de zorgverzekeringen te vergelijken. Wil jij in 2016 ook geld verdienen door de weloverwogen de goedkoopste zorgverzekering te kiezen? Ga dan nu naar het zorgverzekeraars overzicht, vul je gegevens in en na enkele minuten weet je welke voor jou de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 is. Zorgverzekering vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

Bron: Nu.nl