Hoe werkt internetten via glasvezel?

Bij glasvezelinternet wordt data verzonden via vezels van glas. Glasvezelinternet is supersnel, stabiel en betrouwbaar. Helaas is glasvezelinternet nog niet op ieder adres beschikbaar.

Wat is glasvezel?

Een glasvezel is een glazen draad die zo dun is als een haar, deze vezel wordt ook wel fiber genoemd. Bij glasvezelinternet worden deze fibers gebruikt om het internetsignaal door te geven.

Hoe werkt glasvezel internet?

Door de glasvezels wordt met laserlicht data verzonden. Het laserlicht verzendt deze data door te knipperen. Hoe sneller het ritme, des te sneller wordt de data verzonden. Op die manier is het mogelijk om via glasvezel te internetten, digitale televisie te kijken en te bellen. Glasvezelinternet is buitengewoon snel, erg stabiel en zeer betrouwbaar.

Waar ligt glasvezel?

Nog niet iedereen kan gebruikmaken van glasvezelinternet. Er wordt echter dagelijks gewerkt aan een landelijke dekking, waardoor steeds meer mensen er beschikking over krijgen. Op dit moment hebben ruim 2 miljoen huishoudens de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezelinternet. Wil je weten of glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar is? Doe dan direct de postcodecheck. Vervolgens kun je eenvoudig de verschillende aanbieders van glasvezelinternet op jouw adres vergelijken.

Mogelijkheden van glasvezel

Glasvezelinternet is een supersnelle internetverbinding die het mogelijk maakt om te internetten, digitale televisie te kijken en te bellen. Het voordeel van glasvezelinternet is met name de snelheid, je kunt net zo snel data uploaden als downloaden. Op dit moment kun je met glasvezelinternet snelheden tot 1Gb per seconde halen. Mogelijk wordt dit in de toekomst echter nog sneller. Tot slot is glasvezelinternet veel stabieler dan internet via DSL, terwijl het relatief goedkoop is.

Wanneer glasvezel?

Glasvezelinternet is voor vrijwel iedereen geschikt. Het is een snel en stabiel netwerk waardoor zelfs de meest intensieve gebruiker tevreden zal zijn. Glasvezelinternet is ook uiterst geschikt voor grote gezinnen, omdat er meerdere devices tegelijk gebruikt kunnen worden zonder dat dit invloed heeft op de internetsnelheid. Het glasvezelinternet is bovendien een open netwerk waardoor er een groot aantal aanbieders zijn. Je kunt dus door te vergelijken een abonnement kiezen dat het beste past bij jouw wensen.

Voor- en nadelen glasvezel

De voordelen van glasvezelinternet zijn de hoge snelheid en het gebruik van verschillende devices zonder snelheidsverlies. Daarnaast is glasvezelinternet uiterst betrouwbaar en relatief goedkoop. Een nadeel is dat glasvezelinternet nog niet overal beschikbaar is. Er wordt echter hard aan het netwerk gewerkt, waardoor glasvezelinternet in nieuwe gemeentes beschikbaar komt.

Welke glasvezel aanbieder is het beste?

Je kunt in Nederland kiezen uit een groot aantal aanbieders van glasvezelinternet zoals KPN, XS4ALL, T-Mobile en Online.nl. Deze providers leveren allemaal via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Het is lastig om te zeggen wat de beste glasvezel provider is, aangezien iedereen specifieke eisen stelt aan een internetabonnement. Je kunt eenvoudig kijken wat voor jou de beste glasvezel provider is door verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken met de vergelijkingstool. Als je jouw beste deal hebt gevonden, kun je het glasvezelinternetabonnement direct afsluiten.

Glasvezelinternet abonnement afsluiten

Je kunt verschillende abonnementen afsluiten als je kiest voor glasvezel:

  • Internet
  • Internet en bellen
  • Internet en digitale televisie
  • Internet, tv en bellen: alles in 1

Met de vergelijkingstool kun je de verschillende abonnement vergelijken en direct afsluiten.

Check de beste internet deals op jouw adres

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Check alle internet
deals op jouw adres

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging: