Vrijopnaam
Kenmerken:

100% zonne-energie uit Nederland
Eenvoudig en zorgeloos overstappen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van VrijOpnaam, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 777 1200
Via contactformulier

Vrijopnaam energie

beoordelingen-budget-energieGeen score bekend voor Vrijopnaam

Vrijopnaam is opgericht vanuit het ideaal dat de drie oprichters hadden: iedereen de gelegenheid bieden zijn eigen energie op te wekken. CO2 neutraal energie produceren is volgens hen een must, en de overheid is te traag met het overstappen daarop. Dus bedachten zij een concept.

Je eigen energieleverancier

Het idee van Vrijopnaam is simpel: je koopt een zonnepaneel en wekt zo je eigen energie op. Alleen is dat zonnepaneel niet op je eigen dak geplaatst, maar maakt het onderdeel uit van een van de zonneparken die Vrijopnaam in Nederland beheert. Zo wordt eigen zonne-energie ook voor mensen zonder dak of zonder geschikt dak bereikbaar. Bovendien plaatst Vrijopnaam voor ieder zonnepaneel dat het verkoopt weer een nieuw. Zo wil men Nederland stap voor stap laten veranderen tot een land van kolencentrales naar een land van duurzaam opgewekte energie.

De zonneparken

De zonneparken van Vrijopnaam bevinden zich op plekken waar niemand er last van heeft: op het dak van een koelhuis in de Eemshaven, op het dak van een boerderij in het Leudal of op het dak van een kwekerij in Someren. Er komen er steeds meer bij. De zonnepanelen die je er koopt heten Panelenopnaam.

Hoe het werkt

Als je Panelenopnaam koopt bij Vrijopnaam is het eerste paneel gratis. De stroom die door je Panelenopnaam wordt opgewekt is van jou en dus gratis. Heb je meer stroom nodig, dan levert Vrijopnaam die uit het overschot van anderen. Je betaalt daarvoor alleen een bescheiden tarief per kWh en dus geen extra leveringskosten. Je kunt zoveel Panelenopnaam kopen als je zelf wilt. Ook als je een huurhuis hebt of in een appartement woont. Als je je panelen weer kwijt wilt, koopt Panelenopnaam ze weer van je terug, met aftrek van het afgeschreven bedrag.

Als je Panelenopnaam koopt, word je automatisch lid van een coöperatie. De opbrengst van je panelen is per paneel de gemiddelde opbrengst van alle panelen binnen die coöperatie. Afhankelijk van het aantal Panelenopnaam dat je koopt en van je energieverbruik kun je geheel of gedeeltelijk voorzien in je energiebehoefte. Ieder paneel heeft een gegarandeerde opbrengst van 230 kWh per jaar. Heb je meer energie nodig dan door je Panelenopnaam wordt opgewekt, dan betaal je daarvoor een laag tarief. Samen met de vaste leveringskosten en de aanschafprijs van je zonnepanelen is dat het enige dat je betaalt. Vrijopnaam levert geen gas, dat zul je dus bij een andere energieleverancier moeten afnemen.

Via Ikvergelijkonline.nl vind je de actuele tarieven voor het kopen van Panelenopnaam bij Vrijopnaam. Zo kun je ook deze energieleverancier vergelijken met de overige aanbieders.

Bron: Vrijopnaam.nl