Greenchoice Energie
Kenmerken:

Beste energieleverancier volgens Consumentenbond
Zelf zaken regelen in Mijn dossier en de app
Altijd scherpe tarieven

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van Greenchoice, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

010 478 23 26
Via contactformulier

Geenchoice energie

beoordelingen-budget-energieGeen score bekend voor Greenchoice

Greenchoice is een leverancier van groene energie, die sinds 2001 actief is. Hun missie is om uiteindelijk iedereen zijn eigen energie te laten opwekken. Tot het zover is biedt men naast faciliteiten daarvoor ook energie aan. De elektriciteit die Greenchoice levert komt van windmolens of uit biomassa. Voor het gas dat Greenchoice inkoopt wordt ter compensatie bos aangeplant. Service en duurzaamheid staan bij Greenchoice hoog in het vaandel. In 2016 is deze energieleverancier door de Consumentenbond uitgeroepen tot de meest klantgerichte en duurzame leverancier van Nederland, en dat was in 2015 ook al zo.

Drie soorten contracten

Bij Greenchoice kun je kiezen uit contracten met vaste tarieven voor 1 jaar of 3 jaar of voor een contract met variabel tarief. Greenchoice streeft ernaar dat in 2020 al hun energie in Nederland opgewekt wordt. Er zijn drie contracten die je af kunt sluiten:

  • Wind uit Nederland. Elektriciteit uit windenergie en bosgecompenseerd gas.
  • Biomassa uit Nederland. Elektriciteit uit biomassa en bosgecompenseerd gas.
  • Groen uit Nederland. Elektriciteit uit een combinatie van windenergie en biomassa en bosgecompenseerd gas.

Zelf energie opwekken

Greenchoice stimuleert haar klanten om zelf duurzame energie op te wekken. Via Greenchoice kun je zonnepanelen laten plaatsen of mede-eigenaar worden van een windmolen. Ook helpt Greenchoice groepen mensen met het opzetten van een energiecoöperatie. Als lid van zo’n coöperatie kun je ook korting krijgen op de energiebelasting. Lid worden van een energiecoöperatie is een uitkomst als je zelf geen ruimte hebt om zonnepanelen te plaatsen, bijvoorbeeld als je in een appartementengebouw woont.

Overstappen

Als je klant wordt bij Greenchoice wordt de hele overstap voor je geregeld. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Ook heb je veertien dagen bedenktijd. In die tijd kun je je overstap kosteloos weer terugdraaien. Het contract dat je afsluit bij Greenchoice is eenvoudig en helder, zonder allerlei extra bepalingen in de kleine lettertjes. Je kunt het ook altijd opzeggen, ook voordat de contractduur verstreken is. Ook daar betaal je geen kosten voor.

Energieleveranciers vergelijken

Voor je overstapt naar een andere energieleverancier zoals Greenchoice, moetje zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Dat doe je door het aanbod van iedere energieleverancier te vergelijken met het kostenplaatje en de dienstverlening van je huidige. Ga je voor groene energie en duurzaamheid? Dan is Greenchoice een goede keuze, maar misschien zijn er ook andere leveranciers met een vergelijkbaar aanbod. Bekijk daarom goed via Ikvergelijkonline.nl wat iedere energieleverancier heeft te bieden en hoe hoog hun tarieven zijn. Pas dan kun je de beste en meest voordelige keuze maken.

Bron: Greenchoice.nl