De TV-reclame van uitvaartorganisatie Yarden, waarin actrice Adelheid Roosen het heeft over de door en afscheid nemen, wordt door veel mensen als uiterst irritant ervaren. Zo irritant zelfs dat het Yarden in 2015 de niet zo felbegeerde Loden Loekie opleverde, de prijs voor de meest irritante reclame op TV. Desondanks denkt directievoorzitter Bavelaar van Yarden er niet aan om te stoppen met de spotjes.

De dood bespreekbaar maken

De vele reacties op de Tv-spotjes tonen volgens Yarden aan dat veel mensen het nog steeds moeilijk vinden om te praten over de dood en het afscheid nemen. De spotjes zijn juist bedoeld om deze onderwerpen bespreekbaar te maken en dat doel is volgens Bavelaar nog niet bereikt. Een experiment in Rotterdam met de zogenaamde Wensenbank wees uit dat mensen wel degelijk willen praten over de dood, maar daarvoor wel een drempel over moeten. Op de Wensenbank konden mensen samen met hun partner, vriend(in) of collega in gesprek gaan over de wensen voor hun uitvaart. Na een meestal schuchter begin praatten de mensen er honderduit over. Volgens Yarden ervaarden zij ook dat het zinvol is om hierover te praten.

Leg je wensen vast bij je uitvaartverzekering

Bij veel uitvaartverzekeringen, waaronder die van Yarden, kun je je wensen voor je uitvaart vast laten leggen. Nabestaanden weten dan waar ze aan toe zijn en hoeven zich niet af te vragen of de uitvaart volgens jouw wens is. Bovendien is de kans dan kleiner dat er onenigheid ontstaat over de inhoud van het afscheid. Op de vergelijkingssite Ikvergelijk.nu kun je Yarden’s uitvaartverzekering vergelijken met die van andere aanbieders. Zo kom je op een eenvoudige en overzichtelijke manier tot de uitvaartverzekering die het beste past bij jouw wensen. De verzekering van je keuze kun je vervolgens eenvoudig online afsluiten.

Bron: Adformatie.nl