Toen het 4-jarige zoontje van Sandra plotseling kwam te overlijden, was het voor Sandra duidelijk dat zijn as na de crematie een unieke en persoonlijke rustplaats verdiende. Sandra ging op zoek en kwam via de Stichting Gefeliciflapstaartbox in contact met Pauline Graves Uitvaartverzorging.

Knuffelbeer wordt urn

Toen eigenaresse Paulien Sandra’s verhaal hoorde werd ze geraakt en was ze direct vastbesloten om ervoor te zorgen dat die unieke urn er zou komen. Ze ging aan het bellen en binnen een dag kwam ze in contact met Urnique, een Brabants bedrijf dat unieke urnen maakt met 3D-printtechniek. Al snel werd besloten dat de urn de vorm moest krijgen van de knuffelbeer die Sandra’s zoontje altijd bij zich had. Er werd een 3D-scan van gemaakt. Het uiteindelijke resultaat was een urn die dezelfde lieve en warme uitstraling had als de knuffelbeer.

Betaalt een uitvaartverzekering mee aan zo’n speciale urn?

Wie, zoals Sandra, speciale wensen rondom een overlijden doet er goed aan daar rekening mee te houden bij de keuze van een uitvaartverzekering. In het geval van Sandra zou haar zoontje weliswaar bij de meeste uitvaartverzekeringen gratis meeverzekerd zijn, toch zou zo’n unieke urn voor veel extra kosten kunnen zorgen. Voor het geval dat je soortgelijke wensen hebt is het te overwegen om te kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering of een mengvorm van de natura- en de kapitaalverzekering. Je krijgt dan een geldbedrag uitgekeerd, dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken.

Uitvaartverzekering vergelijken

Het goed vergelijken van uitvaartverzekeringen is zeker in dit soort gevallen belangrijk. Op Ikvergelijk.nu kan dat heel overzichtelijk en snel. Je vult je gegevens en voorkeuren in en met één druk op de knop zie je de verzekeringen die daaraan voldoen, inclusief de maandelijkse premie. Het is zelfs mogelijk om direct online de verzekering van je keuze af te sluiten. Meer informatie kan je hier vinden; Uitvaartverzekering voor kinderen.

Bron: Uitvaartmedia.nl