Jaarlijks reikt uitvaartorganisatie Yarden de Star Award uit aan het beste Yardenhuis van Nederland. Dit jaar ging de prijs voor de tweede keer naar het Yardenhuis van Heerlen. De tweede prijs ging naar het Yardenhuis van Brabant. Het Yardenhuis van Venlo sleepte de derde prijs in de wacht. De top drie van 2017 is van bijzonder goede kwaliteit, alle drie de Yardenhuizen hebben al eens eerder de Star Award gewonnen.

Gastvrij en professioneel

Om het beste Yardenhuis van Nederland te bepalen, maakt de directeur van de uitvaartorganisatie jaarlijks een rondgang langs alle Yardenhuizen. De huizen worden beoordeeld op verschillende thema’s zoals gastvrijheid, samenwerking en professionaliteit. Op die manier wordt de kwaliteit van de Yardenhuizen bepaald. Door middel van een puntensysteem wordt een top 3 samengesteld. Yardenhuis Heerlen blinkt volgens Yarden met name uit in klantvriendelijkheid. Yardenhuis Heerlen besteedt bijzonder veel aandacht aan de persoonlijk uitvaartwensen en denkt graag mee met de klant om een persoonlijke uitvaart mogelijk te maken.

Bevestiging van juiste koers

De locatiemanager van het Yardenhuis in Heerlen voelt zich gesterkt door het winnen van de Star Award. Volgens hem wordt er binnen zijn crematorium al jaren sterk ingezet op gastvrijheid en professionaliteit. De medewerkers doen er alles aan om nabestaanden goed te ontvangen en te begeleiden, want zij begrijpen hoe belangrijk een persoonlijke uitvaart is. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan het werkplezier en de samenwerking binnen het team. Het winnen van de award is voor de locatiemanager een bevestiging dat ze voor de juiste koers gekozen hebben.

Interne kwaliteitsbeoordeling

Yarden streeft naar een uitstekende dienstverlening en een ruime klanttevredenheid. De Star Award is een onderdeel van de interne kwaliteitsbeoordeling die niet alleen de kwaliteit controleert maar ook vergroot. Door te testen op verschillende thema’s kunnen Yardenhuizen punten verdienen. Het Yardenhuis met de meeste punten op de verschillende thema’s wint de Star Award. Voor deze werkwijze won Yarden in 2013 de Gouden Oor Erkenning. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die binnen hun beleid veel waarde hechten aan de mening van klanten en partnerbedrijven en hier ook hun handelen op aanpassen.