In 2017 zijn ruim 1,2 miljoen mensen overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit is gebleken uit onderzoek van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Een groot deel van de ondervraagden gaf aan dat ze regelmatig overstappen, omdat dit een kostenbesparing oplevert.

Prijs is de belangrijkste reden

Voor veel mensen is een voordeligere prijs de belangrijkste reden om over te stappen. De meeste mensen die op zoek gaan naar een voordeligere energieleverancier oriënteren zich op een vergelijkingssite. Zo kan je op Ikvergelijkonline.nl in alle rust de tarieven van tientallen energieleveranciers vergelijken. Ook kun je hier direct een overstap regelen.

Groene stroom en variabele tarieven

De meeste overstappers kiezen tegenwoordig voor een energiecontract met groene stroom. Verder willen veel mensen een contract met variabele energietarieven. Daarnaast kiest een op de zes overstappers voor een energiecontract van een jaar.

Besparing van 452 euro

De ACM heeft berekend wat een consument bespaart met het goedkoopste eenjarige energiecontract. Hierbij zijn de tarieven vergeleken van iemand die kiest voor een energiecontract met variabele tarieven.

De kosten voor een eenjarig energiecontract met vaste tarieven liggen op 1261 euro. De maximale kosten voor een contract met variabele tarieven liggen op 1713 euro. Het verschil komt neer op 452 euro. Als je een eenjarig energiecontract hebt met vaste energietarieven betaal je dus 452 euro minder.

Is de prijs voor jou de hoofdreden om over te stappen naar een andere energieleverancier? Dan is het verstandig om te kiezen voor een energiecontract van een jaar met een vast tarief. Een eenjarig contract heeft de voordeligste tarieven. Bovendien krijg je vaak ook nog een fijne welkomstkorting.

Overstappen naar een voordelige energieleverancier?

Wil je ook overstappen naar een voordelige energieleverancier? Kies dan niet voor de eerste leverancier die je tegenkomt, maar vergelijk de tarieven met elkaar. Dit doe je heel eenvoudig via de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl. Op deze pagina vergelijk je de tarieven van tientallen energieleveranciers, zoals Essent, Nuon, BudgetEnergie en Oxxio. Door energieleveranciers te vergelijken, vind je altijd een voordelige leverancier. Zo bespaar je gemiddeld 340 euro per jaar.

Bron: ACM.nl