Het wordt tegenwoordig steeds duurder om je auto te verzekeren. Verwacht wordt dat je aan het eind van dit jaar nog meer zal gaan betalen dan je daarvoor deed, ook al hebben niet alle verzekeraars hun premie onlangs verhoogd.

WA-verzekering

Van alle verzekeringen is de WA-verzekering degene die de afgelopen jaren het meest is gestegen. Vergeleken met vorig jaar betaal je tegenwoordig gemiddeld 89 euro meer dan in december van het afgelopen jaar. In percentages uitgedrukt is dat maar liefst 20 (!) procent.
Beperkt cascoverzekeringen stegen 15 procent waardoor er momenteel gemiddeld 73 euro wordt betaald voor deze verzekering. Heb jij een allriskverzekering, dan bestaat de kans dat je momenteel ongeveer 65 euro betaalt, een verhoging van 9 procent.

Behoor jij tot de ‘jongeren’ van de samenleving, dan is de kans groot dat jouw premie ontzettend is gestegen. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de premie van jongeren gemiddeld gezien het meest is gestegen. In een jaar tijd is hun, en misschien wel jouw, premie gemiddeld gezien van 884 euro per jaar gegaan naar gemiddeld 1.012 euro per jaar.

Mogelijke oorzaak: verlies van verzekeraars

De onderzoekers verwachten dat de verzekeraars gehoor geven én zullen geven aan de oproep van De Nederlandsche Bank (hierna: DNB). De verzekeraars zouden verlies hebben geleden op de autoverzekeringen vanwege de uitgaven aan schades.

Hoewel het verhogen van de premies wellicht uitkomst biedt, kan er ook gebruik worden gemaakt van een andere optie volgens Ruud Martens, namelijk rijgedragverzekering. Rijd je nooit te snel en heb je al in geen weken een ongeluk veroorzaakt, dan zou je, als het aan de heer Martens ligt, kunnen worden beloond voor correct rijgedrag. Een verlaging van de premie zou dan jouw beloning zijn.

Besparen op jouw autoverzekering

Wil je nu al besparen op jouw autoverzekering, ga dan naar Ikvergelijk.nu. Hier kun je jouw huidige autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen. Door over te stappen naar een andere verzekeraar kun jij nu al tientallen euro’s per maand besparen omdat je hebt gekozen voor de goedkoopste autoverzekering. Hierdoor zal jij minder last hebben van de premiestijging.

 

Bron: Nu.nl