Verzekeringsmaatschappijen stellen grenzen aan de leeftijd waarop je nog een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten en tot wanneer je de dekking door kunt laten lopen. Zo willen ze het risico dat ze moeten uitkeren beperken. Je kunt je voorstellen, dat als de looptijd onbeperkt zou zijn, de verzekeraars bij iedere polis zouden moeten uitkeren en dat zou een overlijdenrisicoverzekering financieel niet aantrekkelijk maken. Vandaar de grenzen.

We worden wel steeds ouder…

Onze levensverwachting is de laatste decennia spectaculair gestegen. In 1960 werden Nederlanders gemiddeld 73,4 jaar oud, in 2012 81,1 jaar. In 2016 is de levensverwachting inmiddels weer verder gestegen, maar minder snel als in de rest van Europa. Tot halverwege da jaren ’60 van de vorige eeuw werden mensen in Europa nergens zo oud als in Nederland, nu zijn we nog maar een middenmoter. Italianen en Spanjaarden hebben tegenwoordig de langst levensverwachting.

Gevolgen voor je overlijdensrisicoverzekering?

Als verzekeringsmaatschappijen hun voorwaarden aanpassen, zal dat nooit voor bestaande polissen gelden. Daarover zijn immers bij het afsluiten afspraken gemaakt. Voor nieuwe polissen valt het te verwachten dat de verzekeraars de leeftijden wat zullen oprekken. Nu kun je verzekerd blijven tot een leeftijd van 70 tot 81 jaar, afhankelijk van de aanbieder. Een verzekering afsluiten kan bij de ene maatschappij tot je 60ste, bij de andere tot je 75ste. Deze verschillen kunnen van invloed zijn op je keuze.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

De maximale leeftijden lopen dus best ver uiteen. Via Ikvergelijk.nu kun je de voorwaarden van de ene overlijdensrisicoverzekering vergelijken met die van andere. Dat kan belangrijk zijn als je op later leeftijd nog zo’n verzekering wilt afsluiten, of als je een verzekering wilt met een lange looptijd. Als je op deze site de voorwaarden en premies van alle verzekeringen op een rijtje zet, kom je eenvoudig tot een voor jou en jouw situatie geschikte en goedkope overlijdensrisicoverzekering.

Bron: Independer.nl