Uit de Elektrisch Rijden Monitor blijkt dat 38 procent van de Nederlanders geïnteresseerd is in elektrisch rijden. Echter, vaak blijft het bij interesse. Er zijn heel weinig particuliere automobilisten die ervoor kiezen.

De ANWB heeft onderzocht hoe het komt dat weinig Nederlanders kiezen voor elektrisch rijden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn gekoppeld aan de feiten en cijfers uit de markt. Hierdoor kon in beeld worden gebracht hoe elektrisch rijden zich ontwikkeld in ons land.

Prijs per kilometer van een benzineauto is nog voordeliger

Het onderzoek zal elk jaar herhaald worden. Hiermee wil de ANWB onder meer de kosten van elektrisch rijden vergelijken met die van benzineauto’s. Op dit moment is de prijs per kilometer van een nieuwe benzineauto voordeliger dan die van een elektrische auto. Voor een benzineauto bedraagt de prijs 50,6 cent en voor een elektrische auto 55,9 cent. Een flink verschil dus.

Milieuvriendelijkheid is de hoofdreden

Voor ruim tweederde van de ondervraagden is milieuvriendelijkheid de hoofdreden om een elektrische auto te kopen. Eenderde zou een elektrische auto willen kopen, omdat deze een stuk voordeliger is in het gebruik. Daarnaast gaf 65 procent van de ondervraagden aan dat ze niet kiezen voor een elektrische auto, omdat deze een hoge aanschafprijs heeft. Andere redenen om de auto niet aan te schaffen zijn een beperkte actieradius en een beperkt aantal oplaadpunten.

Vergelijk autoverzekeringen en vind een passende autoverzekering

Als je net een nieuwe elektrische auto of benzineauto hebt, moet je een passende autoverzekering afsluiten. Alleen wil je hier natuurlijk niet te veel voor betalen. Een auto kost immers al genoeg. Hoe vind je nu een goed dekkende autoverzekering die betaalbaar is? Simpel; door autoverzekeringen te vergelijken via Ikvergelijkonline.nl. Vul je postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren in en krijg direct een overzicht van passende autoverzekeringen. Vergelijk deze met elkaar en sluit de autoverzekering af die bij jou past.

Bron: ANWB.nl