Monuta en PC Uitvaart gaan samen een multifunctioneel uitvaartcentrum in Alkmaar bouwen. Op 31 januari 2018 hebben Roos Zwetsloot (directeur uitvaartzorg Monuta) en Jeanine Helthuis (algemeen directeur PC Uitvaart) de samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee het startsein is gegeven voor de bouw van het moderne uitvaartcentrum. Volgens planning zou in 2019 de eerste uitvaart in het uitvaartcentrum georganiseerd kunnen worden. Inwoners van Alkmaar hoeven dan niet langer naar verschillende locaties voor een uitvaart, maar kunnen deze volledig in het nieuwe uitvaartcentrum plaats laten vinden.

Samenwerking Monuta en PC Uitvaart

Monuta en PC Uitvaart zijn geen onbekende namen in Alkmaar, de uitvaartorganisaties kunnen bouwen op jarenlange ervaring in de uitvaartbranche. Door de samenwerking van deze twee partijen wordt de kennis over het exploiteren van uitvaartcentra en het organiseren van uitvaarten samengevoegd. Samen willen deze uitvaartorganisaties unieke, persoonlijke uitvaarten realiseren op één moderne locatie. Nu het samenwerkingscontract is ondertekend kunnen de bouwplannen in Alkmaar van start gaan.

Multifunctioneel uitvaartcentrum

Een multifunctioneel uitvaartcentrum is een centrum waar je voor alle facetten van de uitvaart terecht kunt. Zo vinden de opbaring en de condoleance evenals de afscheidsceremonie en de koffietafel in hetzelfde gebouw plaats. Volgens de bedenkers van dit multifunctionele uitvaartcentrum sluit een uitvaart op één locatie volledig aan bij de wensen van de klant. Het is prettig dan men zich niet hoeft te verplaatsen, maar zich kan focussen op één locatie waar men afscheid kan nemen. En dat is volgens de uitvaartorganisaties precies waar de focus van de nabestaanden zou moeten kunnen liggen: een persoonlijk afscheid, een afscheid met een goed gevoel. Dit is ook het motto van Monuta.

Locatie in het polderlandschap

Het multifunctionele uitvaartcentrum wordt gebouwd op een makkelijk te bereiken locatie in Alkmaar, namelijk aan de randweg. Het gebouw zal modern worden vormgegeven en volledig voldoen aan de wensen van de klant. De locatie bevindt zich nabij het Egmondermeer en zal hier op een natuurlijke wijze in het polderlandschap worden geïntegreerd. Het belooft dus een modern uitvaartcentrum te worden op een natuurlijke locatie waar men in rust afscheid kan nemen van een dierbare. Het streven is om het nieuwe uitvaartcentrum in 2019 te openen.