We wonen in een land waar het soms flink kan waaien. Uit deze wind wordt energie gehaald. Hoe fantastisch is dat? Windenergie raakt nooit op en is schoon. Het is duurzame energie. Bovendien wordt de windenergie die wordt opgewekt steeds voordeliger. Steeds meer energieleveranciers bieden duurzame windenergie aan. Hiermee werken ze mee aan een betere, groenere toekomst.

Stroomkabel tussen Nederland en Denemarken

De netbeheerder Tennet is in 2017 begonnen met de aanleg van de COBRAcable. Dit is een stroomkabel onderzee die het Deense Endrup met de Groningse Eemshaven verbindt. Naar verwachting is de aanleg van deze stroomkabel in 2019 afgerond. De COBRAcable wordt 325 kilometer lang. Via deze stroomkabel gaan Nederland en Denemarken energie uitwisselen. De verwachting is dat zevenhonderdduizend huishoudens deze windenergie gaan gebruiken.

Duurzaam internationaal energielandschap

De Europese Unie streeft naar een duurzaam internationaal energielandschap. De stroomkabel draagt hier aan bij. Ook is in deze kabelverbinding ruimte om in de toekomst een windpark op zee te bouwen.

Nederland en Denemarken werken samen

Net als Nederland is Denemarken een vrij winderig land. De Denen investeren ook veel in duurzame energie, zoals windenergie. Toch zijn er wel eens dagen dat het niet waait in Nederland of Denemarken. De nieuwe stroomkabel overzee zorgt ervoor dat Nederland en Denemarken elkaar aanvullen als dat nodig is. Als het in Denemarken wat minder waait, leveren wij stroom aan de Denen en als het in ons land windstil is, krijgen wij stroom geleverd.

Verschillende verbindingslijnen

De COBRAcable is niet de eerste internationale energieverbinding. Over land zijn er al vier verbindingslijnen met Duitsland en twee met België. Ook zijn er overzeese verbindingen met Groot-Brittannië en Noorwegen

Altijd duurzame energie

De internationale energieverbindingen maken het mogelijk dat er altijd duurzame energie aanwezig is. Ze zorgen ervoor dat een land niet meteen hoeft terug te vallen op fossiele brandstoffen als er minder groene energie aanwezig is. In Europa waait het altijd wel ergens, schijnt ergens de zon of is er een sterke waterstroom te vinden. Hierdoor zitten we dus nooit zonder duurzame energie.

Energieleveranciers vergelijken

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? En wil je graag gebruikmaken van groene stroom die is opgewekt uit windenergie? Via ikvergelijkonline.nl vergelijk je diverse energieaanbieders met elkaar. Geef je wensen aan en krijg direct een overzicht van energieleveranciers die groene stroom aanbieden.