Uitvaartverzekeraar Monuta heeft laten weten dat 2017 een solide jaar was waarbij de focus vooral lag op de reorganisatie van de uitvaartafdeling. De onderneming noteerde in dat jaar een forse stijging van het nettoresultaat.

In 2017 behaalde Monuta een nettowinst van 32,6 miljoen euro, terwijl dit in 2016 nog 7,8 miljoen euro was. De reden dat de onderneming in 2017 een hogere nettowinst behaalde, heeft vooral te maken met de hogere beleggingsopbrengsten.

Ruim 1,5 miljoen klanten

In 2017 heeft de uitvaartverzekeraar ruim 21.000 uitvaarten verzorgd voor zijn klanten. Bovendien beheerde Monuta voor ruim 1,5 miljoen klanten een uitvaartverzekering, waaronder ook 100.000 uitvaartverzekeringen in Duitsland. Binnen de Nederlandse verzekeringstak groeide Monuta met vier procent en in Duitsland met ruim 37 procent.

Uitvaartverzorgers lokaal laten werken

In 2017 besteedde Monuta ook veel aandacht aan het vormgeven van het nieuwe bedrijfsonderdeel Monuta Ontzorgt, de digitalisering van de dienstverlening en financieel risicomanagement. Ook is de uitvaartverzekeraar verder gegaan met de, in 2016 gestarte, reorganisatie van de uitvaarttak van Monuta. Dankzij deze reorganisatie gaat de uitvaartondernemer meer terug naar de basis. Het doel is om de uitvaartverzorgers lokaal te laten werken, zodat ze een nauwer contact hebben met de klant.

In een regio waar Monuta niet werkzaam is, kiest de uitvaartverzekeraar vaker voor samenwerkingsverbanden met partnerbedrijven en franchisenemers. Zo is Monuta een samenwerkingsverband aangegaan met Van der Spek Uitvaartverzorging in Zuid-Holland.

Verbeterd functieprofiel voor uitvaartverzorgers

Daarnaast heeft de uitvaartverzekeraar een nieuw, verbeterd functieprofiel voor uitvaartverzorgers geïntroduceerd. Dit vernieuwde functieprofiel heeft zowel gezorgd voor een uitstroom als een gelijktijdige instroom van nieuwe, opgeleide uitvaartverzorgers.

Uitvaartverzekering afsluiten?

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten bij een betrouwbare verzekeraar, zoals Monuta? Met behulp van onze handige vergelijkingstool vergelijk je de verschillende uitvaartverzekeringen snel en eenvoudig met elkaar.

Bron: uitvaartmedia.com