De Europese Commissie wil dat slachtoffers van een verkeersongeval in de EU beter worden beschermd tegen eventuele problemen met hun autoverzekering.

Niet alle EU-landen passen de EU-regels voor de afwikkeling van een verkeersongeval op dezelfde manier toe. Het gaat hierbij om de afwikkeling van een verkeersongeval in het buitenland of voor een ongeval in eigen land waarbij een persoon uit een ander EU-land betrokken is.

Als autobezitter in de EU loop je het risico om ergens een ongeluk te krijgen. De richtlijn voor autoverzekeringen is voor het laatst aangepast in 2009. Deze aanpassing is niet meer van deze tijd en de huidige trends, zoals de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Verder vindt de Europese Commissie dat autobezitters beter moeten worden beschermd tegen risico’s, zoals een verzekeringsmaatschappij die failliet gaat.

Autoverzekeringen vergelijken

Natuurlijk wil je een autoverzekering bij een verzekeraar die jou een goede service én goede voorwaarden biedt. Bovendien wil je er ook niet te veel voor betalen. Een auto kost immers al genoeg geld. Alleen hoe vind je nu een voordelige autoverzekering met de juiste dekking? Door autoverzekeringen te vergelijken. Hier vergelijk je eenvoudig autoverzekeringen van 24 verzekeraars. IkVergelijk.nu is een onafhankelijke vergelijker waar je eerlijk autoverzekeringen vergelijkt.

Binnen 5 minuten overstappen

Vul je kenteken, postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren in en start met vergelijken. Je krijgt direct een overzicht van passende autoverzekeringen. Vergelijk jouw huidige verzekering met die van andere aanbieders, bekijk de premies en voorwaarden en beslis of een overstap zinvol is. Met een overstap kan je 100 tot 200 euro per jaar besparen. Flink wat geld dus! Heb je besloten om over te stappen naar een andere autoverzekering? Dan kun je dit binnen 5 minuten zonder zorgen doen.

Bron: NU.nl