Gedoe met een simkaart is binnenkort verleden tijd. Steeds meer smartphones en andere devices gebruiken in de toekomst de elektronische simkaart, oftewel de e-sim. Wat is de e-sim? En wat zijn de voordelen ervan?

De elektronische simkaart is een plan van de GSM Association (GSMA), de organisatie van telecomproviders. De GSMA ziet tal van voordelen en mogelijkheden in de e-sim. Met de elektronische simkaart is het makkelijker om een mobiele verbinding te krijgen met je smartphone of smartwatch.

Wat is de e-sim?

De e-sim is een ingebouwde elektronische simkaart voor je telefoon. Het is de bedoeling dat deze kaart de plastic simkaart vervangt. De e-sim bevat, net als de fysieke simkaart, alle informatie over je abonnementsgegevens. Ook is het mogelijk om met de e-sim verschillende apparaten met elkaar te verbinden.

Makkelijker wisselen van provider

Met de e-sim zou het makkelijker zijn om te wisselen van provider. Ook zou de kaart de gebruikerservaring verhogen. De elektronische simkaart is nog niet op grote schaal geproduceerd. Op dit moment is slechts een klein aantal apparaten voorzien van een e-sim.

De voordelen van de e-sim

Als de e-sim voor het grote publiek wordt geproduceerd, levert dit tal van voordelen op, zoals:

  • Snel wisselen van provider zonder dat je hoeft te wisselen van simkaart
  • Altijd voordelig bellen en internetten in het buitenland via de lokale provider
  • Geen onhandige plastic simkaart
  • Telefoon via internet met andere devices verbinden
  • Dunnere en kleinere telefoon

Er zijn nog geen providers in Nederland die een sim-only abonnement aanbieden met de e-sim. Wel hebben de providers Tele2, T-Mobile en Vodafone al laten weten de ontwikkeling van de e-sim te ondersteunen. KPN houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Sim-only abonnementen vergelijken

Het zal dus nog een lange tijd duren voordat providers een sim-only abonnement met e-sim aanbieden. Geen zin om hier op te wachten? Dan kun je natuurlijk altijd een voordelig sim-only abonnement afsluiten met een gangbare simkaart. Via de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl vind je al snel een betaalbaar sim-only abonnement dat aansluit op jouw telefoongebruik.

Bron: Bright.nl