Uitvaartonderneming Monuta is op zoek naar personeel, zowel ondersteunend als uitvoerend. Veel mensen hebben koudwatervrees als het gaat om werken bij een uitvaartonderneming. Reclamebureau N=5 gaat daar voor Monuta wat aan doen. In een nieuwe reclamecampagne worden BN’ers ingezet om potentiële kandidaten over de streep te trekken.

Meer dan koffie en een broodje

Monuta wil af van het vooroordeel dat het werken bij een begrafenisonderneming draait om koffie met een broodje en een luisterend oor. De maatschappij verandert en ontwikkelt zich, dat geldt ook voor het afscheid nemen. Met dit uitgangspunt ontwikkelde N=5 een prikkelende campagne, waarin zes min of meer bekende Nederlanders een hoofdrol spelen. Geen stereotiepe beelden van vallende bladeren of treurende familieleden, maar uitdagende vragen die potentiële kandidaten de ogen moeten openen. Want ook in de uitvaartbranche liggen volgens Monuta volop kansen.

Anita Witzier en Oscar Hammerstein

Tv-presentatrice Anita Witzier is een van bekende Nederlanders die worden ingezet bij de campagne. Zij stelt ons de vraag: “Als we zo’n hekel hebben aan ‘gecondoleerd’, dan verzinnen we toch iets nieuws?”. Andere deelnemers zijn advocaat Oscar Hammerstein (“Als zelfs de wetten van het Vaticaan niet meer heilig zijn, waarom dan wel die van de uitvaart?”), Marktplaats-directeur Olivier van Duijn (“Goede spullen weggooien is zonde, waarom dan wel een splinternieuwe kist verbranden?”) en reismeisje Wendy Pasop (“Ook je allerlaatste reis kan toch een Caribisch feestje worden?”). Zo worden mogelijke nieuwe medewerkers van Monuta uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van de uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken loont

Dat de uitvaartbranche volop in ontwikkeling is, is een gegeven. Er is bij alle uitvaartondernemers steeds meer mogelijk. Wat dat is, kun je hier ontdekken. Hier kun je de mogelijkheden van uitvaartverzorgers en de voorwaarden en premies van bijna iedere uitvaartverzekering vergelijken. Want ook uitvaartverzekeringen blijven in ontwikkeling en door te vergelijken vind je eenvoudig de uitvaartverzekering die bij jou en jouw budget past.

Bron: Adformatie.nl