My car my data

Fabrikanten maken onze auto’s steeds veiliger door ze ‘connected’ te maken. Via een dataverbinding blijven de auto’s verbonden met de fabrikant. Dit geeft hen inzicht in het gebruik door ons en de reactie van de auto hierop. Gegevens die ze kunnen gebruiken om nog veiligere en aan onze behoefte tegemoetkomende auto’s te produceren. De boordcomputer van de auto zend echter veel meer dan alleen autodata door en daar wringt nou net de schoen. Zo komt de fabrikant ook te weten waar je de laatste honderd keer de auto geparkeerd hebt, je gereden routes, rijgedrag, gemaakte snelheden en zelfs of je wel of niet je gordel omgedaan hebt. En als je dit al onaangenaam vindt klinken, het systeem gaat nog veel verder. De harde schijf van de boordcomputer synchroniseert zich met je telefoon waardoor ze ook meteen inzicht hebben in al je telefoonnummers, mailadressen en foto’s.

De autoclubs van Europa, waaronder de ANWB, willen dat er een regelgeving komt aangaande de privacy van de automobilist. Hiervoor is inmiddels de campagne My car my data van start gegaan.

Nederlander gesteld op zijn privacy

Het versturen van data naar de fabrikant is niet nieuw. Het gebeurd zelfs al enige jaren door meerdere merken. Welke fabrikanten dit precies allemaal doen komt ook in de berichtgevingen van de ANWB niet naar voren. Wij zijn er vrijwel zeker van overtuigd dat dit bij alle auto’s het geval is die beschikken over ingebouwde slimme systemen.

Dat hier een specifieke regelgeving voor moet gaan komen zijn we het inmiddels wel over eens. Slechts een handjevol mensen ziet het probleem er niet van in. 94% Van de Nederlanders echter vindt dat zoiets beslist niet moet kunnen. We vinden het acceptabel dat een auto gegevens opslaat over rijgedrag om zo mogelijk de oorzaak van een ongeluk te kunnen achterhalen, maar we zitten er niet op te wachten om ook nog eens onze privé-gegevens te delen. Omdat waarschijnlijk ook fabrikanten de kans klein achten dat auto-eigenaars toestemming gaan geven voor het delen van privé-informatie zullen ze ervoor gekozen hebben helemaal niets te zeggen en de systemen stilletjes in gebruik hebben genomen.

Het zijn ook niet alleen de privé-gegevens waar derden mee aan de haal kunnen. Het systeem kan ook zo ingesteld worden dat de fabrikant storingen forceert die alleen door hun eigen dealers opgelost kunnen worden. En daar waar een datastroom is ontstaat ruimte voor hackers, waarmee meteen de link naar autodiefstal snel gelegd is.

Niet helemaal tevreden over je huidige autoverzekering? Besparen op je autoverzekering is heel simpel. Ikvergelijk.nu is de aangewezen site om je autoverzekering te vergelijken en de voor jou meest goedkope autoverzekering te vinden.

Bron: Telegraaf.nl