Automobilisten die netjes en veilig rijden kunnen in de nabije toekomst tot 30 % op hun verzekeringspremie besparen, als ze tenminste verzekerd zijn bij de ANWB. Ze moeten daarvoor wel hun rijgedrag laten registreren.

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

De ANWB introduceerde onlangs hun autoverzekering nieuwe stijl, de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering. Mensen die deze autoverzekering afsluiten krijgen een stick in hun auto, die gegevens over hun rijgedrag registreert. De rijstijl van de bestuurder wordt gemeten op vier onderdelen: de snelheid, het remmen, het optrekken en het nemen van bochten. Analyse van deze gegevens resulteert in een rijscore. Die wordt dan weer verwerkt tot een premieverlaging, die kan oplopen tot 30 %. In euro’s is dat al gauw een bedrag van zo’n 100 euro.

Een bijkomend voordeel van de registratie is, dat de ANWB de verzekerde kan voorzien van tips en adviezen rondom zijn rijgedrag. Hiermee kunnen de verzekerden zich een nog veiliger en zuiniger rijstijl aanmeten. Uit onderzoek is al gebleken dat deelnemers aan de Veilig Rijden Autoverzekering minder schades veroorzaken dan anderen. Bovendien is het aannemelijk dat bestuurders met een veilige, rustige rijstijl minder benzine verbruiken bij het rijden. Een bijkomend voordeel, dat ook een flinke besparing kan opleveren.

Vergelijk je autoverzekering eens met dit alternatief

Dankzij de fors lagere premie is de nieuwe ANWB-verzekering een goedkope autoverzekering. Je eigen autoverzekering vergelijken met de voorwaarden van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering kan dan ook een flinke besparing opleveren. De handigste manier om autoverzekeringen te vergelijken is via Ikvergelijk.nu. Daar kun je heel eenvoudig en overzichtelijk verschillende verzekeringen naast elkaar leggen en zo een keuze maken voor de meest geschikte en voordelige polis. Doen!

Nu de ANWB deze nieuwe kijk op verzekeren heeft geïntroduceerd zullen andere verzekeringsmaatschappijen spoedig volgen. Die zullen ongetwijfeld ook in de nabije toekomst hun voorwaarden en premies gaan aanpassen of verlagen. Blijf daarom regelmatig een bezoekje brengen aan een vergelijkingssite. Het is de moeite waard en overstappen is tegenwoordig heel eenvoudig. Een kleine moeite die je veel geld kan besparen.

Bron: ANWB.nl