Na Adelheid Roosen is Ali B de volgende bekende Nederlander die de dood bespreekbaar maakt in een reclamespotje van uitvaartverzekeraar Yarden. Hij praat over zijn ervaringen rondom het overlijden van zijn vader, nu bijna twee jaar geleden.

De dood bespreekbaar maken

Ali B vertelt in het spotje openhartig over de band met zijn vader, die nooit heel openhartig was, tot de laatste vier dagen voor zijn dood. De gesprekken die de rapper in die korte tijd voerde met zijn vader openden zijn ogen: maak de dood bespreekbaar en koester je dierbaren. Dat is ook de insteek van Yarden, dat met de campagne hoopt te bereiken dat meer mensen met hun naasten praten over hun wensen na hun dood en daardoor wellicht overgaan tot het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Ali B besprak zijn wensen met zijn vrouw. Die vond dat aanvankelijk wel wat ongemakkelijk, maar toch hoopt hij dat mede dankzij het spotje meer mensen hun schroom verliezen om te praten over de dood en hun wensen voor een uitvaart kenbaar maken. Ook dat hij op deze manier reclame maakt voor een commercieel bedrijf deert hem niet. “Als mijn verhaal maar 100 procent puur is, dan sta ik erachter”.

Koester je dierbaren

De ervaringen rond het overlijden van zijn vader deden Ali B ook beseffen wat echt belangrijk voor hem is in het leven. Dat is voor hem niet die gouden plaat voor zijn laatste album. Die valt in het niet bij de rijkdom die hij voelt als hij op zaterdagmorgen staat te kijken naar de voetbalwedstrijden van zijn zoontjes.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wie weet hoe zijn uitvaart eruit moet komen te zien, kan ook heel gericht uitvaartverzekeringen vergelijken. Iedere verzekering heeft zijn eigen specifieke mogelijkheden, waardoor het belangrijk is om goed te kijken welke het beste past bij uw wensen. Met de juiste uitvaartverzekering neemt u ook veel financiële of organisatorische zorgen weg bij nabestaanden.

Bron: Yarden.nl