Pechhulp

Als je een autoverzekering afsluit, kun je vaak ook kiezen voor de aanvullende dekking pechhulp. Met deze dekking staat er in geval van pech altijd een hulpdienst voor je klaar. Voor de dekking pechhulp betaal je maandelijks zo’n drie tot zeven euro per maand extra.

Pechhulpdienst

Vrijwel alle autoverzekeraars hebben een pechhulpdienst. Je kunt pechhulp dus bij de meeste autoverzekeringen aanvullend meeverzekeren, voornamelijk bij allrisk autoverzekeringen. Bij sommige verzekeraars zit de pechhulp standaard bij de autoverzekering inbegrepen.

Als je een WA-autoverzekering of een beperkt cascoverzekering hebt, is de pechhulp in het buitenland vaak niet gedekt. In geval van een verkeersconflict kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. De dekking voor verkeersgeschillen is vaak internationaal.

Dekking door Nederland of Europa

Als je een aanvullende dekking pechhulp hebt dan schakelt de autoverzekeraar bij pech een sleepdienst of een garage voor je in. Meestal heb je de keuze uit een dekking door Nederland of heel Europa. Er zijn ook een aantal verzekeraars die wereldwijd pechhulp aanbieden. Bij sommige verzekeraars kun je de buitenlanddekking alleen afsluiten in combinatie met een binnenlanddekking, inclusief vervangend vervoer.

Premiehoogte voor pechhulp

De premie die je voor een aanvullende dekking pechhulp betaalt, is afhankelijk van de leeftijd van je auto. Als je een oudere auto hebt, betaal je vaak meer premie dan bij een nieuwere auto, omdat het risico op pech hiermee groter is dan met een nieuwere auto.

Verzekering afsluiten bij een pechhulpdienst

Naast een aanvullende pechhulp dekking is het ook een optie om een verzekering af te sluiten bij een pechhulpdienst, zoals bij de Wegenwacht van de ANWB, Allianz of Centraal Beheer. Je hebt dan een losse verzekering voor pechhulp. Een losse pechhulpverzekering dekt vaak meer dan een aanvullende verzekering.

Pechhulp on demand aanvragen

Een andere mogelijkheid is om pechhulp on demand aan te vragen. Dit is pechhulp zonder een abonnement of een lidmaatschap. Hierbij betaal je alleen bij pech. Een groot nadeel van pechhulp on demand is dat vervangend vervoer, stallingskosten en een hotelovernachting niet bij de kosten zijn inbegrepen. Dit is wel zo bij een aanvullende verzekering.