FBTO Aansprakelijkheidsverzekering
Maak een vergelijking
Bereken nu je premie
Kenmerken:

Je bent verzekerd als je schade veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders
Je bent wereldwijd verzekerd
Studerende kinderen op kamers zijn gewoon meeverzekerd
Ook schade door logees of huisdieren is verzekerd

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

(058) 234 56 78
Whatsapp 06 13 50 90 99

FBTO aansprakelijkheidsverzekering

Een score van 7,5 uit 10 volgens FBTO

Verzekeraar FBTO werd in 1956 opgericht en is een onderdeel van Achmea. Dit is de grootste financiële dienstverlener in Nederland op het gebied van verzekeringen. In 2016 werd FBTO uitgeroepen tot de klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland. De verzekeraar biedt diverse producten aan, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering.

FBTO Aansprakelijkheidsverzekering

Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je hebt veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van een ander tot 1500.000 euro. FBTO vergoedt de schade alleen als je hier volgens de wet aansprakelijk voor bent. Ook als er een deskundige langs moet komen om de grootte van de schade te bepalen, wordt dit vergoed door de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering.

Welke schade is verzekerd met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering?

De volgende schade is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering:

  • Schade aan de spullen van een ander
  • Schade aan een ander
  • Schade die is veroorzaakt door een logé
  • Schade die is veroorzaakt in het buitenland
  • Schade die is veroorzaakt door je huisdier

FBTO vergoedt de dagwaarde van de beschadigde spullen. Dit is de waarde die de spullen op het moment van de schade hadden. Bij het bepalen van de dagwaarde wordt een afschrijvingslijst gebruikt.

Wie zijn er verzekerd?

Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben jijzelf, je gezinsleden, andere huisgenoten, logees en huisdieren verzekert. Ook studerende, uitwonende kinderen zijn meeverzekerd.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt 100 euro. Je kunt dit afkopen en je betaalt dan tien procent extra premie per maand. Als je het eigen risico voor je aansprakelijkheidsverzekering afkoopt, heb je ook geen eigen risico meer voor de inboedel- en woonhuisverzekering. Voor deze twee verzekeringen betaal je dan ook tien procent meer premie.

Schade tijdens een vriendendienst

Heb je per ongeluk schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst? Dan betaalt de verzekeraar maximaal 12.500 euro per gebeurtenis.

Veranderende gezinssamenstelling

Ga je samenwonen met je vriend of vriendin en hebben jullie allebei een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kan een van de twee de verzekering opzeggen. Als er iets verandert in je gezinssamenstelling moet je dit aangeven. De manier waarop je bent verzekerd en de premiehoogte is namelijk afhankelijk van je je gezinssamenstelling. Dit kan je online doorgeven via de website van FBTO.

Snel aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Ben je benieuwd hoeveel je maandelijks betaalt voor de FBTO aansprakelijkheidsverzekering? Of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan eerst eens een kijkje op Ikvergelijkonline.nl. Met behulp van onze vergelijker kun je eenvoudig en snel aansprakelijkheidsverzekeringen van diverse aanbieders vergelijken.

Bron: FBTO.nl